Nog geen klant?

Vul een winkelwagentje (rechtsboven) en volg de aanwijzingen.

Wilt u liever eerst een account aanmaken?

Klasseurs

Klasseurs

Synoniemen: Ordner, Klasseermap Zie ook: Klasseur en ringband toebehoren

Geschiedenis klasseurs

Een klasseur is een map voor het overzichtelijk opbergen van uw papieren. Eind 19de eeuw ontwierp de firma Leitz dit systeem en sindsdien is de eerste klasseur steeds verder verbeterd. Tegenwoordig kunt u kiezen uit kunststof- en kartonnen klasseurs. Een klasseur bestaat uit een 2-rings mechaniek met een klasseurrug maat variërend tussen de 50 en de 90 mm.

Werking klasseurs

Ordners zijn met verschillende aantal ringen verkrijgbaar om een bepaalde indeling in de map te kunnen creëren. De map bestaat veelal uit een 2-rings systeem waarbij papierwaren eerst geperforeerd moeten worden voordat ze in de map gaan. De beugelsluiting van de klasseur kan geopend worden door middel van een hefboom, vandaar dat de klasseur ook wel eens een hefboommap genoemd wordt. Als de hefboom van de klasseur geopend wordt kunt u er papierwaren instoppen of uithalen, vervolgens sluit u de hefboom en kunt u de klasseur opbergen.

Classeurruggen

Als de klasseur in het archief geplaatst is, ziet u de zelfklevende rugetiket waarmee de inhoud van de klasseur beschreven kan worden. Deze etiketten kunnen met de hand beschreven worden, maar zijn ook printbaar. Een ander kenmerk van de klasseurrug is dat er een gat in is geplaatst. Dit zorgt ervoor dat u snel en eenvoudig de juiste klasseur uit een rij orders pakt door simpelweg uw vinger erin te steken. Deze zogeheten klasseurruggen zijn ook in alle varianten te bestellen bij DiscountOffice.be.

Showtassen

Als u uw papierwaren niet wil perforeren kunt u er ook voor kiezen om uw papierwaren in een showtas te doen alvorens u het in de klasseur plaatst. De showtas is een kunststof mapje waarin papierwaren van A4 en A5-formaat in bewaard kunnen worden, afhankelijk van het formaat van de showtas. De showtassen hebben vaak met 2, 4, 11 of 23 rings perforatie aan de zijkant.

Type klasseurs

In het assortiment van DiscountOffice.be zijn veel verschillende soorten klasseurs te vinden. De meeste klasseurs zijn gemaakt in A4 formaat, maar bij DiscountOffice.be is het ook mogelijk om klasseurs in A3, A4 en dwars formaat bestellen. Ook is het mogelijk om classeurs in een 4-rings variant te bestellen in plaats van het gebruikelijke 2-rings systeem.

Best verkochte klasseurs

De meest verkochte en bekendste klasseurs zijn van het merk dat de klasseur op de markt gebracht heeft, dit is het merk Leitz. De best verkochte klasseurs zijn dan ook de Leitz 1010, Leitz 1012 en de Leitz 1080. De Leitz 1010 klasseur is niet alleen verkrijgbaar in de standaardkleuren blauw, wit en zwart. Bij DiscountOffice.be kunt de best verkochte variant klasseur ook in het rood, geel, groen, oranje, grijs en bruin bestellen. Ook is het mogelijk om gewolkte klasseurs in alle kleuren te bestellen. En met ons voordelig huismerk bespaart u nog meer!