Nog geen klant?

Vul een winkelwagentje (rechtsboven) en volg de aanwijzingen.

Wilt u liever eerst een account aanmaken?

Ergonomische bureaustoelen

Ergonomische bureaustoelen

Verwante categorie: Bureaustoelen

Andere benamingen: Verstelbare bureaustoelen, Arbo bureaustoelen, NPR bureaustoelen

Ergonomische bureaustoel bestellen

Er zijn veel verschillende ergonomische bureaustoelen voordelig te bestellen op DiscountOffice.be. Deze verstelbare bureaustoelen worden ook vaak verstelbare bureaustoelen genoemd. Omdat deze volledig zijn aan te passen op uw lichaam, waardoor vele fysieke klachten kunnen worden voorkomen. Een ergonomische bureaustoel moet minimaal aan het NEN-1300 of NPR-keurmerk voldoen. Het brede assortiment van ergonomische bureaustoelen DiscountOffice.be is geschikt voor op uw thuiswerkplek of kantoor.

Wat is een ergonomische bureaustoel?

Ergonomische bureaustoelen zijn door het Bureau voor Normalisatie in België goedgekeurd. Het is een kwalitatief betere stoel die veel verstel opties heeft. Met een verstelbare bureaustoel is het mogelijk om deze volledig aan te passen naar het lichaam. Hierdoor wordt het gehele lichaam extra goed ondersteund. Onder andere is dit een bureaustoel met verstelbare armleuningen en verstelbare rugleuning.
Waar moet een ergonomische bureaustoel aan voldoen? Er zijn 2 richtlijnen die als norm worden gehanteerd. Kantoorstoelen moeten minimaal aan de EN 1335 of NPR 1813 voldoen. De EN 1335 is een norm die door Europa is opgesteld. De NPR is de Europese maatstaf maar dan vertaald naar de Nederlandse bevolking, waarvoor deze kantoorstoel voor 95% van de inwoners geschikt is. Deze komt overeen met de Belgische bevolking en wordt daarom ook vaak in België gebruikt. Deze bureaustoelen voldoen aan de regels voor kantoorinrichtingen.

In Europa wordt de NEN-EN 1335 als norm voor bureaustoelen gehanteerd. Maar omdat de Belgische bevolking in gemiddelde lengte verschilt, is de NPR 18.13 norm in het leven geroepen. Ook wordt de NBN EN 1335 de norm Kantoormeubelen Kantoorstoelen gebruikt, dit is de Belgische versie van de Europese maatstaaf. Deze ergonomische bureaustoelen zijn geschikt voor mensen met verschillen lichaam types die meer voorkomen in Nederland en België. Voor ongeveer 95% van de Belgische beroepsbevolking zijn dit goede kantoorstoelen. Een ergonomische bureaustoel draagt hierdoor bij aan een gezonde en veilige NBN goedgekeurde thuiswerplek en kantoorwerkplek.


Richtlijnen van een ergonomisch verstelbare bureaustoel:

 • Verstelbaar zithoogte
 • De zithoogte moet minimaal verstelbaar zijn tussen de 41 cm en 51 cm.

 • Zitvlak
 • De afmetingen van het zittingsvlak is minimaal 40 cm breed en 44 cm diep. Een ergonomische bureaustoel heeft een hellingshoek die minimaal -7 tot 3 graden verstelbaar is. Het zitvlak kan ook worden vastgezet op -3 graden.

 • Zitting en rugleuning zijden
 • De boven- en onderzijde van de rugzijde is afgerond, ook is de voor- en achterzijde van het zitvlak afgerond.

 • Diepte zittingsvlak
 • De diepte van het zittingsvlak is minimaal tussen de 38 en 48 cm verstelbaar.

 • Verstelbare rugleuning
 • De breedte afmetingen van de rugleuning zijn minimaal 36 cm en maximaal 46 cm en de lengte afmeting van de rugleuning is minimaal 37 cm.

 • Lendensteun
 • De lendensteun is minimaal in hoogte te verstellen tussen de 17 en 23 cm. Een lendensteun is een steun in de onderrug die bijdraagt aan een ondersteunde onderrug en een rechte rug, ontworpen om rugpijn en rugklachten tegen te gaan.

 • Armleuningen
 • De bureaustoelen hebben een verstelbare armleuning. De armleuning ook wel de armsteun of armlegger genoemd heeft een verstelbare hoogte van 20 cm tot 30 cm. De armsteun afmetingen zijn minimaal 5 cm breed en 20 cm lang.
  Ook is de verstelbaarheid van afstand van beide armleuningen belangrijk. Deze moet minimaal tussen de 36 en 51 cm verstelbaar zijn. Ook heeft de voorzijde van de armsteun en de voorzijde van de zitting een minimale afstand van 20 cm.

 • Wielen voor bureaustoel
 • De ergonomische bureaustoel heeft een onderstel met 5 zwenkwielen, tussen de draaias en de vloer zit een minimale afstand van 20 mm.

 • Veiligheid en stabiliteit
 • De ergonomische bureaustoel is stabiel en er zijn geen uitstekende of scherpe delen om letsel te voorkomen.

 • Hoofdsteun (optioneel)
 • Een hoofdsteun of neksteun is optioneel en dus geen Algemeen Reglement voor de Arbeidsbescherming norm voor een ergonomische stoel. Maar er is wel de keuzemogelijkheid om een bureaustoel met hoofdsteun te bestellen. Met deze extra ondersteuning aan de nek en het hoofd, kunnen nekklachten worden voorkomen.

Waarom een ergonomische bureaustoel bestellen?

Een bureaustoel die niet aan de NBN normen voldoet kan lichamelijke klachten veroorzaken zoals rugklachten, rugpijn of nekklachten. Wanneer een goede ergonomische kantoor-/ bureaustoel wordt gebruikt, kunnen deze klachten verminderen of preventief worden voorkomen. Ergonomisch kantoormeubilair zorgt voor een gezonde en veilige werkplek voor thuis of op kantoor. Daarnaast dient de welzijnswet zowel op kantoor als thuis te worden opgevolgd.

Wat is een goede verstelbare bureaustoel?

Een goede ergonomische bureaustoel heeft minimaal een NPR 1813 normering. Voor 95% van de Belgische bevolking is deze bureaustoel geschikt. Deze ergonomische bureaustoelen voor lange en kleine mensen geschikt, mits deze binnen de 95% marge vallen.
Voor extra ondersteuning aan specifieke lichaamsdelen zoals nek en rug, zijn er ook verstelbare bureaustoelen met een lendensteun en hoofdsteun.

Vaak is het bestellen van een goede ergonomische bureaustoel voor thuiswerkers zeer belangrijk. De enorme toename aan thuiswerkers, zorgt voor een snelle verandering van de werkplek. Niet iedereen heeft namelijk een ergonomische bureaustoel beschikbaar thuis. Maar wanneer thuiswerken wel is gewenst, speelt een veilige en gezonde werkplek volgens de welzijnswet een belangrijke rol. Een goede ergonomische bureaustoel mag niet ontbreken in een thuiswerkplek.

Assortiment verstelbare bureaustoelen

Het brede aanbod van DiscountOffice.be bevat ook verstelbare bureaustoelen met een hoofdsteun, ook wel genoemd (neksteun) en een lendensteun. Naast een verstelbare bureaustoel is ook een voetensteun aan te raden. Dit draagt bij aan een ergonomische stand van de benen.

De voorkeur van de materiaal of kleur van een verstelbare bureaustoel verschilt van persoon tot persoon. Er is een brede keuze van materialen en kleuren in het brede assortiment van DiscountOffice.be. Om de zittingsvlak en rugleuning te bekleden wordt meestal mesh, stof en/ of (kunst leer) gebruikt.
Mesh is in de zomer prettig, deze stof is ademend en zorgt dat de warmte verminderd. Maar in de winter is stof daarentegen prettiger, want dit houdt de warmte juist vast. Dit is ook bij een (kunst) lederen bekleding. Sommige verstelbare bureaustoelen zijn bekleed met meerdere soorten stoffen.
Naast keuze in materiaal is er ook keuze in kleur. Verstelbare bureaustoelen zijn in de volgende kleuren online te bestellen: wit, zwart, grijs, donker bruin, bruin, cappuccino, geel, rood, oranje, blauw, paars, antraciet, rood en bordeauxrood.

DiscountOffice.be heeft een breed assortiment van rond de 400 verschillende ergonomische bureaustoelen. Voor iedereen is er een geschikte verstelbare bureaustoel te bestellen.

Hieronder staat een overzicht van de populairste en beste ergonomische bureaustoelen:

 • Discountoffice Bureaustoel Ergo Zwart Net Arbo Goedgekeurd Lendensteun
 • Discountoffice Bureaustoel NPR 1813 Zwart
 • Prosedia Bureaustoel Se7en 3462 Netbespanning Zwart
 • Schaffenburg Bureaustoel 300 Nen-En 1335 Zwart Mesh

Ergonomische bureaustoel aanbiedingen

Alle ergonomische bureaustoelen zijn bij DiscountOffice.be scherp geprijsd. Het brede assortiment ergonomische bureaustoelen voor op kantoor of thuiswerkplek bevat een ruime keuze van verschillende designs.
Bij DiscountOffice.be zijn ook hoge kortingen te krijgen. Dankzij de staffelkortingen krijgt u meer korting bij een bestelling van meerdere stuks van hetzelfde artikel.
Nadat de bestelling is geplaatst wordt de ergonomische bureaustoel zo spoedig mogelijk geleverd. Er is een snelle levertijd. Meestal wordt de bestelling de volgende werkdag geleverd.