Nog geen klant?

Vul een winkelwagentje (rechtsboven) en volg de aanwijzingen.

Wilt u liever eerst een account aanmaken?

HACCP producten

HACCP producten

Verwante categorie: Voedselverwerking

Andere benamingen: HACCP Artikelen, HACCP Toebehoren

HACCP artikelen nodig?

Wilt u de juiste HACCP-artikelen bestellen voor het uitvoeren van uw HACCP-plan? Bij DiscountOffice.be koopt u snel en eenvoudig online alle artikelen die u nodig heeft. De HACCP-artikelen zijn uit stock leverbaar en tegen scherpe prijzen. Bovendien hanteert DiscountOffice.be staffelprijzen, dus hoe meer u bestelt hoe lager de prijs. Door meerdere stuks te bestellen kunt u veel besparen op de inkoop van uw schoonmaak artikelen.

Binnen het ruime assortiment HACCP-artikelen van DiscountOffice.be kunt u kiezen uit schoonmaak artikelen in veel verschillende kleuren zoals emmers, stelen, bezems en borstels.
Bij DiscountOffice.be kunt u het complete assortiment Vikan artikelen bestellen. Deze Deense fabrikant produceert kleurgecodeerde schoonmaakmaterialen die speciaal zijn ontwikkeld om binnen een HACCP-plan gebruikt te worden en zodoende een veilige omgeving te creëren voor het product, de medewerkers en voor de eindgebruikers.

Wat betekent een HACCP-plan?

Voor levensmiddelenbedrijven is het een absolute must om het risico op besmetting te voorkomen. Het HACCP-plan is een voedselveiligheidsplan waarin alle mogelijke risico’s in kaart gebracht worden en waarin wordt beschreven hoe dit voorkomen kan worden.

HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points:

 • Hazard (een gevaar dat aanwezig kan zijn in een product en voor de consument een bedreiging voor de gezondheid kan vormen):
  • Microbiologische gevaren: bacteriën, schimmels, virussen en parasieten.
  • Chemische gevaren, oftewel schadelijke stoffen: dioxines, zware metalen, schimmelgifstoffen, resten bestrijdingsmiddelen, enzovoorts.
  • Fysische gevaren: glas, botdeeltjes, scherpe metaal- of houtdeeltjes, enz.
 • Analysis: analyseren van de mogelijke risico’s, de kans op het gevaar en de ernst van de gevolgen voor de gezondheid.
 • Critical Control Points: punten in het proces die onder controle gehouden moeten worden om een gevaar te voorkomen, of terug te brengen tot een acceptabel niveau.

Het HACCP-plan is gebaseerd op zeven principes:

 1. Potentiële gevaren inventariseren;
 2. Kritische beheerspunten (CCP's) vaststellen;
 3. Per CCP de kritieke grenzen bepalen;
 4. Vaststellen hoe de CCP's bewaakt worden;
 5. Per CCP acties vaststellen;
 6. Periodieke controles;
 7. Documenteren en registreren.

Kleurcodering

Bij het verwerken van voedsel zijn er elke dag veel contacten tussen mens en voedingswaren, machines en andere materialen. Hierdoor kunnen snel kruisbesmettingen van ongewenste micro organismen, grondstoffen en materialen ontstaan. Met behulp van kleurcodering kunt u dit voorkomen.
Door uw productieafdelingen in kleurzones te verdelen voorkomt u dat medewerkers schoonmaakmaterialen van verschillende afdelingen met elkaar verwisselen. En dus ziekteverwekkers en allergenen van de ene afdeling naar de andere overbrengen. Het gebruik van kleurcodering is een eenvoudige manier voor het creëren van een veilige omgeving.

Schoonmaak artikelen in negen verschillende kleuren

De Vikan schoonmaak artikelen zijn bij DiscountOffice.be te bestellen in wel negen verschillende kleuren. Het ruime assortiment bestaat onder meer uit stelen van verschillende lengtes en materialen die gecombineerd kunnen worden met verschillende borstels, bezems, schrapers, schrobbers en vloertrekkers. U plaatst uw bestelling gemakkelijk en voordelig online bij DiscountOffice.be.

Vertrouwd bestellen

Bancontact
Creditcard
Levering op rekening zakelijk
Koop al uw bedrijfsbenodigdheden lokaal bij één leverancier. DiscountOffice.be BV levert volgens Belgisch recht en is BTW-plichtig in België. Op aanvraag kunnen facturen via Peppol verstuurd worden. Facturen kunnen eenvoudig van uw eigen referentienummer of bestelcode voorzien worden.

Aanbevolen